sunnuntai 30. elokuuta 2015

Elokuun lopun puuhailuja

uusia sääntöjä... kehtaaks niitä opetella enään
Kesä lyhyenä alkaa olla jo pikkuhiljaa ohi. Sakkimme on reenaillut milloin yhdessä, milloin erikseen mutta reenaillut kukin kesän aikana jossain määrin.
ehkä siihen on syytä.. eihän tässä vielä mikään eläkeläinen olla

TOKO reenajillemme koittaa uudenlainen aika kovasti joka puolella puhuttaneiden uusien TOKO sääntöjen parissa. Voimaan astuivat uudet TOKO säännöt ja koeohjeet - 1.8.2015. Sakissamme olevat liikkurit ja kisaajat sekä koiramme  joutuvat opettelemaan nyt osan
tekemisestään uusiksi.


Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan niihin.
http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/attachments/toko_saannot_ja_koeohjeet_2015_0.pdf.


KESÄTAUKOA

Tauko treenatessa on palautumisen aikaa , sisäistämisen aikaa , lomailun  ja yhdessäolon aikaa. Huollon aikaa:) . Nuoret koirat tarvitsevat sitä ja se on aikaa joka joskus meille ohjaajille on varsinkin kesäaikaan haasteellista järjestää. Kelit ja ilmat parhaimmillaan. Millään ei malttaisi sillä nuoret koirat edistyvät, oppivat nopeasti - ei malttaisi koiraa laittaa tauolle parhaaseen oppimisen aikaan.  Olennaista kuitenkin on että nuoret koiramme ja vanhemmatkin - ne tarvitsevat välillä pientä lomaa nekin - kouluttamisesta.
Mitä sitten ohjaaja hyötyy tauoista/ lomista - koen ainakin itse, että joskus pienen tauon jälkeen näkee paljon enemmän; omassa tekemisessään, siitä poistuu hieman arki ja se treenaaminen on enempi juhlaa:) tauon jälkeen.

Elokuun lopun reenaamisia

Haasteellisin liike opettaa uusiksi  Bertalle tällä hetkellä näyttäisi olevan ohjattu hyppynouto.. Liikkeessä on monta liikkuvaa osaa. jotka muistuttavat koiraa vanhoista tekemisistä ja saavat Bertan  tarjoamaan omia ratkaisujaan - mutta eiköhän se siitä.

Bertta reenaa uutta liikettä allaolevassa videossa -
väliin kuviot ovat vähän sen omia ratkaisuja..
Bertta on jo ihan iältään kisakoirana ihan kunnioitettava keski-ikäinen otus , tänä vuonna 8 vuotta tuli mittariin . Bertalla  on jo takana kisaamista niin agilityssä kuin TOKO ssa (TVA), mutta se  jatkaa edelleen kisaamista.
Tämän hetken tavoitteet ovat varmasti uusien sääntöjen sisäänajo TOKOssa  ; sekä ennenkaikkea mielenvirkeys - koira joka on tottunut säännölliseen treenaamiseen - ei terveenä ollessaan viihdy ihan oloneuvoksenakaan.
mutta tästä lähdetään - ja uutta opitaan.

Arsi the youngster on saavuttanut vuoden iän..
Sen yksi tavoite on tulla isona hakukoiraksi.
Tämän koiran kera sisarukset tekevät hieman yhteistyötä . Päxä ohjaa maastot ja Satu tottikset - niin TOKO ssa kuin PK puolella.




Tässä ensimmäinen kohtaaminen tekemisen puolella Päxän kanssa - leikitään ja tutustustutaan..eikä tuo nyt kovin pahakseen Arsi tätä järjestelyä tunnu laittavan.
Muutama alustava hakuhommiin tutustuttaminenkin on nyt alle tehtynä.



Lumi vietti kesästään reilusti yli kuukauden lomalla - se sai kasvaa ja kehittyä rauhassa . Loma ei ollut sen juttu ja se  olikin omassa kodissaan pistänyt hieman puuhasteluksi kun pääsi lomalle. Tuhoa syntyi:).
Tottistelu aloitettiin vähän vanhaa kerraten. Toisella kerralla tuotiin mukaan  ruoka hieman tauotettuna - sekä naksutin







Jälki tällä tehokasnenäisellä tyttösellä on sellainen itsestään selvyys ja  harrastuksena ensisijainen homma. Montaa jälkeä se ei ole eläissään vielä kokenut- mutta jäljestäminen tuntuu olevan sille hyvin luontainen juttu. Keskittyy ; haistelee tehokkaasti askeleita ja etenemisvauhti on luontaisesti tarkka ja rauhallinen


 Kolmannella kerralla tottisteltiin sitten vähän häiriön alaisena.. ja se tuntui kierroksia nostavan - ohjaajalla vai koiralla?-

Lumi osoittui erittäin taitavaksi paketoimaan ohjaajan.. yleensähän puhutaan, että laita se koira pakettiin... Lumi käsittää omalla tavallaan häiriöreenin, että pakettiin laittamisen:).




Syksy alkakoon - keltaisia lehtiä näkyy lentelevän jo jokapuolella. Hirvikärpäset ovat saapuneet runsain joukoin meitä ilahduttamaan joten
syksy alkakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti